Psiho-Energie.ro ::

Cabinet Psihoterapie ::

www.psiho-energie.ro ::

Site-uri partenere
Resurse
Articole

Psihoterapia pentru adolescenti

Adolescentii traverseaza o perioada de transformari profunde la nivel emotional, biologic si cognitiv. Sunt momente in care influenta "anturajului" isi pune amprenta mai pregnant decat cei "7 ani de acasa". Vor sa fie diferiti, vor sa fie altfel, vor sa aiba dreptate, sa fie ascultati, sa li se acorde atentie.

Este perioada cautarilor interioare dar si gasirea unui drum, a unui tel profesional.

Este perioada marilor tentatii si miraje, cand descopera sexualitatea sau ca prietenul sau a incercat un "joint".

Este timpul majoratelor sarbatorite cu muzica la maxim, mult alcool si in fum de tigara.

Este timpul pletelor sau a suvitelor, a cerceilor in nas sau in buric, a blugilor extrem de laaaaaaargi sau a fustelor mini mini mini.


Acum, serios vorbind, daca simti ca adolescentul sau adolescenta ta are probleme cu scoala, dependenta de calculator, drogurile sau pur si simplu si-a schimbat radical stilul de viata, este depresiv, izolat, simti ca nu-i mai ajungi la suflet, este bine sa iei in calcul apelarea la serviciile unui psihoterapeut.

Atentie, acest demers nu este usor si va fii nevoie si de implicarea ta intr-o eventuala terapie, nu te astepta ca terapeutul sa-ti "repare" pur si simplu odrasla; adesea adolescentii se considera ok, parintii sunt cei cu probleme, sunt refractari la terapie avand o motivatie scazuta de a schimba ceva.