Psiho-Energie.ro ::

Cabinet Psihoterapie ::

www.psiho-energie.ro ::

Site-uri partenere
Resurse
Articole

Psihoterapia pentru bolnavi somatici

Un vechi si foarte cunoscut proverb latin spunea "Mens sana in corpore sano" si el ne insoteste pana azi, pentru ca inca din cele mai vechi timpuri oamenii credeau ca mintea, sufletul si corpul sunt legate si dependente unele de altele.


Daca suferi de o boala organica, fizica sau cum se mai numeste in termeni stiintifici somatica, psihoterapia DA, te poate ajuta.

Este dovedit stiintific faptul ca sistemul nostru imunitar este influentat de trairile noastre psihice, emotionale iar o cadere psihica antreneaza adesea dupa sine decompensari la nivelul imunitatii si imbolnaviri organice.


Teoriile moderne cerceteaza si reusesc adesea sa dovedeasca legaturi intre diferite tipuri de imbolnaviri somatice si suferinte psihice.


Pentru ca atunci cand psihicul nostru constient nu mai poate face fata dificultatilor care apar, inconstientul nostru ne comunica acest lucru prin intermediul corpului care se imbolnaveste.

Acest lucru se poate observa cel mai bine la copii care transmit prin astmul bronsic faptul ca sunt sufocati, prin otita faptul ca nu mai vor sa auda criticile sau certurile, prin cresterea dioptriei faptul ca nu mai vor sa vada o realitate care ii supara sau ii intristeaza.


Adesea, cand nu putem vorbi despre ceea ce ne supara, cand nu stim sa comunicam si sa spunem ce ne deranjeaza, mintea noastra gaseste o cale de a comunica in locul nostru iar acest lucru o face prin boala. Boala este limbajul ascuns al mintii noastre care trebuie sa se exprime in afara.


    Psihoterapia te poate ajuta :
  • sa inveti sa comunici in mod adecvat pentru a scapa de imbolnavirile fizice, iar atunci cand acest lucru nu este posibil, te poate ajuta:
  • sa inveti noi modalitati de a face fata situatiei cu care te confrunti
  • sa gasesti noi solutii la problemele tale
  • sa depasesti emotiile care te paralizeaza si care nu te lasa sa te confrunti cu boala
  • sa inveti sa comunici cu ceilalti mai eficient, astfel incat sa iti poti exprima nevoile si dorintele
  • sa iti invingi temerile
  • sa inveti sa te confrunti cu durerea si sa faci fata ei sau chiar sa scapi de durere
  • sa te adaptezi la boala si sa te bucuri de viata, asa cum este ea