Psiho-Energie.ro ::

Cabinet Psihoterapie ::

www.psiho-energie.ro ::

Site-uri partenere
Resurse
Articole

Psihoterapia pentru femei

Esti nevoita sa faci atat de multe. Rolul de mama te solicita atat de mult, la serviciu sefii te napadesc cu sarcini iar seara acasa sotul are chef de "harjoneala"? Cum reusesti sa faci fata atator provocari, atator roluri?


    Uneori apelezi la psihoterapie pentru a reusi sa faci fata cat mai bine acestor "probleme de viata" sau pur si simplu te confrunti cu una din problematicile descrie mai jos, unele dintre ele aparute tocmai in urma suprasolicitarii tale:

  • Atacurile de panica cu sau fara agorafobie
  • Depresie combinata cu lipsa placerii, a chefului de viata
  • Insomnii
  • Tulburari de alimentatie: bulimie, anorexie, obezitate

Pentru ca sexualitatea este o latura importanta a ta, uneori te poti confrunta cu disfunctii sexuale de genul: lipsa placerii si a orgasmului, dureri in timpul actului sexual, teama de infectii.


Adesea femeile sunt mai deschise spre a incerca o forma de psihoterapie si din acest motiv, ele ajung mai des decat barbatii in cabinetele si clinicile de psihoterapie.


Pentru o femeie a zilelor noastre multiplele sarcini si roluri pot deveni o problema. Presiunea sociala, culturala, cerintele familiale, cutumele, propriile dorinte si aspiratii pot crea adesea un conflict interior ce duce fie la imbolnavire psihica ce necesita interventie psihiatrica si medicamentoasa, fie la aparitia unor dezechilibre si a unor perioade in care pur si simplu simti ca nu mai poti face fata singura. Acesta este momentul potrivit pentru a apela la psihoterapie si pentru a solicita un ajutor avizat, care va avea rolul de a te invata si de a te sustine pentru depasirea situatiei.